Преговорите в Кайро за прекратяване на огъня между Хамас и посредниците

...
Преговорите в Кайро за прекратяване на огъня между Хамас и посредниците
Коментари Харесай

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа приключват без пробив

Преговорите в Кайро за преустановяване на огъня сред Хамас и медиаторите прекъснаха във вторник без пробив, като остават само няколко дни за прекъсване на боевете преди началото на Рамазан, предава " Ройтерс ".

Високопоставеният чиновник на Хамас Басем Наим сподели пред " Ройтерс ", че въоръжената формация е показала своето предложение за съглашение за преустановяване на огъня на медиаторите по време на двудневни договаряния и в този момент чака отговор от израелците, които останаха встрани от този кръг договаряния.

" Нетаняху не желае да реализира съглашение и топката в този момент е в полето на американците " , с цел да го притиснат за договорка, сподели Наим.

Израел отхвърли да разяснява обществено договарянията в Кайро.

Източник сподели на Ройтерс по-рано, че Израел стои настрани, защото " Хамас " е отхвърлил настояването му да даде лист на всички заложници , които към момента са живи . Наим сподели, че това е невероятно без първо преустановяване на огъня, защото заложниците са разпръснати из цялата военна зона и държани от обособени групи.

Преговорите в Кайро бяха оповестени за последно затруднение за реализиране на първото удължено преустановяване на огъня във войната - 40-дневно помирение, по време на което десетки заложници ще бъдат освободени и помощ ще бъде вкарана в Газа, с цел да може обстановката да се овладее преди Рамазан, който би трябвало да стартира при започване на идната седмица.

Египетски източници по сигурността споделиха в понеделник, че към момента поддържат връзка с израелците , с цел да разрешат договарянията да продължат без наличието на израелска делегация.

Вашингтон, който е както най-близкият съдружник на Израел, по този начин и спонсор на договарянията за преустановяване на огъня, съобщи, че договорка, утвърдена от Израел, към този момент е на масата и зависи от " Хамас " да я одобри. " Хамас " оспорва тази сметка като опит да се отклони виновността от Израел, в случай че договарянията се провалят без договорка.

Съединените щати също приканиха Израел да направи повече за облекчение на филантропичната злополука в Газа, където от израелската офанзива, подхваната след, които убиха 1200 души през октомври.
 Вицепрезидентът на Съединени американски щати дефинира изискванията в Газа като безчовечен
Вицепрезидентът на Съединени американски щати дефинира изискванията в Газа като безчовечен

По време на среща с израелския боен министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР